درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-08  |  2024-04-27  |  بروز شده در: 1403/02/08 - 07:51:4 FA | AR | PS | EN
خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا             اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند             تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان            سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان            پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس            خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد             مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد             آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان             با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم            افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان             دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل            آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان            وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است            پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد            سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند            






تاریخ نشر: 1392/4/3 - 11:53:44
تعداد بازدید: 1680
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

گفتگوی طالبان و واشنگتن شکست طرح امریکا درافغانستان به شمار میرود
گفتگوی طالبان و واشنگتن شکست طرح امریکا درافغانستان به شمار میرود

کارشناس روابط بین الملل تاکید کرد گفتگوی طالبان و واشنگتن نشانه شکست طرح امریکا در افغانستان است.

شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی در گفتگو با دو کارشناس گفتگوی امریکا و طالبان را بررسی کرد.

عبدالله الشمری پژوهشگر روابط بین الملل درباره تهدید جان کری وزیر امور خارجه امریکا به بستن دفتر جدید طالبان در دوحه پایتخت قطر گفت، این تهدیدات از نظر سیاسی خردمندانه و واقع بینانه نیست زیرا دفتر این جنبش افتتاح شده و این افتتاح یکبار نبوده است بلکه در نتیجه تلاش‌های بسیار زیاد از جمله دو سفر رئیس جمهور افغانستان به دوحه صورت گرفته است که یکی از این سفرها علنی بود. بنابراین این تهدید شاید صرفا برای اعمال فشار باشد هر چند که جان کری باید بداند که اعمال فشار در رابطه با طالبان چندان کارساز نیست. از سوی دیگر این تهدید ممکن است به حاکمیت و سیاست قطر آسیب وارد کند.

در ادامه برنامه کنث کاتمن پژوهشگر امور خاورمیانه در کنگره امریکا در پاسخ به این سوال که آیا تهدیدات جان کری جدی است یا اینکه صرفا برای اعمال فشار در مرحله قبل از مذاکرات است، گفت به نظر من این تهدیدات واقعی است. درک روشنی وجود دارد که به افتتاح دفتر طالبان در دوحه منجر شده است و درباره این موضوع با حامد کرزی رئیس جمهور افغانستان گفتگو صورت گرفته است. کرزی در ماه آپریل به قطر سفر کرد و همچنین باردیگر چند روز قبل از افتتاح این دفتر به قطر سفر کرد تا تفاهم نهایی درباره این موضوع بدست آید. وی افزود جنبش طالبان تفاهم بدست آمده را نه فقط با امریکا بلکه با دولت قطر نیز نقض کرد. این، دفتر سیاسی طالبان است و سفارت یا دفتر نمایندگی دولت جایگزین نیست. اما طالبان تصمیم گرفت بیرقی برای این امارت اسلامی به اهتزاز درآورد و شاید این شیوه‌ای برای بیان قدرتی بود که تا سال دو هزار و یک از آن برخوردار بودند در نتیجه طالبان فراتر از توافق‌ها عمل کرد و به همین علت کرزی و بسیاری از افغان‌ها از اینکه طالبان این توافقها را نقض کرد، خشمگین شدند. به نظر من اکنون اوضاع آرام شده و زمان آن رسیده است که ببینیم آیا مذاکرات واقعی انجام خواهد شد. دستور کاری وجود دارد که امریکا و طالبان درباره آن و تبادل زندانیان گوانتانامو و نظامی امریکایی مذاکره میکنند و هدف انتقال به مذاکرات مستقیم بین دولت افغانستان و طالبان است زیرا ابتدا باید این دو طرف درباره تدابیر جدید و جامعه جدید افغانستان به توافق برسند.

عبدالله الشمری درباره علت گفتگوی طالبان و واشنگتن در شرایط کنونی، اظهار داشت، به طور کلی میتوان گفت این، شکست طرح امریکا در افغانستان به شمار میرود. سیزده سال از جنگ امریکا در افغانستان سپری شده است و سرانجام امریکا که با هم پیمانانش بیش از صد و چهل هزار نیرو در افغانستان دارد مجبور شده است با طالبان پای میز مذاکره بنشیند اما از سوی دیگر میتوان به آن با دید مثبت نگاه کرد مبنی بر اینکه نوعی تحول در موضع سیاسی طالبان وجود دارد. طالبان قبلا مذاکره به گفتۀ خودشان، اشغالگر را رد میکرد اما صرف پذیرفتن حضور در پای میز مذاکره پایان یک مرحله و آغاز مرحله‌ای دیگر شمار میرود. البته از نظر سیاسی تاکنون نمی توان این را مذاکره نامید بلکه صرفا آزمایش نیات است. اکنون این سوال مطرح میشود که آیا دو طرف که اکنون با هم درگیر جنگ هستند و سه روز پیش دوازده نفر از عناصر طالبان و همچنین چهار نظامی امریکایی کشته شدند، میتوانند به توافق برسند.

عبدالله الشمری درباره تغییر ریشه‌ای در موضع طالبان و توسل این جنبش به گفتگو برای رسیدن به اهداف خود، گفت تغییر راهبردی در سیاست‌های امریکا رخ داده است و نیروهای امریکایی از عراق خارج شده اند و انتظار میرفت قبل از عراق، از افغانستان خارج شود. از جمله مسائل روشن این است که حضور نیروهای امریکایی هزینه بسیار سنگینی دارد و حتی آموزش نیروهای افغانستان هزینه زیادی برای امریکا دارد و بیش از هشت میلیارد دالر در سال است که این رقم بیشتر از بودجه کامل افغانستان است. این در حالی است که امریکا نتوانسته است صلح را برقرار کند.

پژوهشگر امور خاورمیانه در کنگره امریکا درباره اهداف امریکا از گفتگو با طالبان، تصریح کرد، امریکا همیشه مذاکره با طالبان را رد نکرده است مقامات امریکا بارها گفته اند که درگیری افغانستان باید از طریق مذاکره حل شود. باراک اوباما رئیس جمهور امریکا و دیوید پترائوس فرمانده سابق نیروهای امریکایی در افغانستان این موضع را در چند سال گذشته اعلام کرده اند. بنابراین افتتاح این دفتر در دوحه تقریبا از دو سال پیش بررسی شده و درباره آن توافق بدست آمده است و بعد از آن مذاکرات به حال تعلیق در آمد سپس توافق حاصل شد و اکنون نیز این دفتر افتتاح شده است. به نظر من افتتاح دفتر و مذاکرات موفقیت مشخصی برای راهبرد امریکا به شمار میرود زیرا طالبان در حال حاضر میداند که از نظر نظامی نمی تواند به پیروزی برسد و باید با دولت افغانستان و جامعه بین المللی همگام شود. وی افزود مذاکراتی برگزار خواهد شد و به نظر من این مذاکرات نوعی موفقیت برای سیاست امریکا محسوب میشود اما نکته اساسی این است که مذاکرات باید بین دولت افغانستان و طالبان انجام شود و تنها این دو طرف میتوانند برای پایان دادن به درگیری به توافق برسند. در حقیقت امریکا از ابتدا قصد داشت از افغانستان خارج شود و قبل از افتتاح دفتر طالبان، امریکا اعلام کرد ماموریتش در سال دو هزار و چهارده به پایان میرسد و ماموریتش به ماموریت آموزش نیروهای امنیتی افغانستان تغییر خواهد کرد. امریکا مجبور به مذاکره نشده بلکه همواره گفته است که درگیری افغانستان با توافق و مذاکره به پایان میرسد در نتیجه امریکا از این مذاکرات استقبال میکرد اما این طالبان بود که با این مذاکرات مخالف بود و شاید فکر میکرد که از نظر نظامی میتواند به پیروزی برسد. امریکا به تدریج از افغانستان خارج میشود و این طالبان است که موضع خود را تغییر داده و پای میز مذاکره حاضر شده است.

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/219






*
*

*



نیز بخوانید

خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا


سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان


مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد


دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل


آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان


سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است


تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران


یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات بایدن عقب‌نشینی از افغانستان بود


عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار حکومت طالبان است


حمایت حکومت طالبان از مبارزه حق طلبانه مردم فلسطین


طالبان خواستار ارتقأ سطح دیپلوماتیک افغانستان در قزاقستان شدند


روابط حسنه خویش را با کشور‌های همسایه و منطقه محکم نموده‌ایم


روابط مثبت روسیه با حکومت طالبان ادامه خواهد داشت


هدف دشمنان افغانستان؛ تضعیف و تجزیه کشور است


اعتراض به حکم ابتدایی در مورد میر رحمان رحمانی را رد شد


گفتگوی کابلوف و متقی درباره‌‌ی نشست آینده‌ی دوحه در مورد افغانستان


انفجار یک سرگلوله در کندهار جان سه کودک را گرفت


ادامه گشت زنی پهپادهای ناشناس در آسمان افغانستان


صدای زنان باید بخشی از هر گفتگو و تعامل سازنده با طالبان باشد


کارهای بزرگتر از داوود خان را انجام داده‌ایم


بزرگان اهل تشیع خواهان آغاز پروژه‌‌های عمرانی در مناطق شان شدند


حامدکرزی بر ضرورت «تفاهم ملی» در افغانستان تاکید کرد


نگرانی مدافعان حقوق بشر از وخامت وضعیت مهاجران افغان در پاکستان


شورش در پاریس در پی کشته شدن سه تبعه افغان


حکومت طالبان برای ازبکستان سفیر جدید تعیین کرد





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان

خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا

اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند

تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان

سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان

پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس

خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد

مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد

آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان

با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل

آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان

وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است

پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد

سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند

سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است

پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون

در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به مردم افغانستان

تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران

مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها

هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور

توشیح بسته کمکی ۹۵ میلیارد دالری امریکا از سوی جو بایدن

یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات بایدن عقب‌نشینی از افغانستان بود


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.